Skip to main content

Aktardığımız Ortamlar

Dijitale aktardığımız ses/görüntü ortamları ve servislerimiz

Makara Bant

Analog, Ses, Reel

Analog ses kayıtı demek, makara bant kayıtı demektir. Yüzlerce Metreye ulaşabilen bu bantlarda sevdiklerinizin sesleri ve dinledikleri müzikler bulunur. Bu bantları dijital ortama aktarmak gerekir.

Kaset Kayıt

Analog, Ses, Kaset

80'li ve 90'lı yılların en popüler kayıt ortamıdır. Onlar yıllara yenilmeye başlamadan, hazırlattığınız kasetleri dijital ortama aktarmakta fayda var.

Beta Kaset

Görüntü, Beta, Video, Super Beta, Kaset, Bant

Beta olarak bilinen tüketici seviyesi video için manyetik teyp kaset formatıdır. Sony tarafından 1975 yılında piyasaya sürülmüştür. 5 saate kadar video kayıdı sağlayabilir.

VHS Video

Görüntü, VHS, Video, Kaset, Bant

Açılımı Video Home System olan ve JVC firması tarafından 1970 li yılların başında geliştirilen Teyp kasetlere analog video kayıt teknolojisidir. 1950 lki yıllarda manyetik bant video kayıt teknolojisi, televizyon endüstrisine çok büyük katkılar sağlamıştı.

Taş Plak Kayıt

Analog, Ses, Taş Plak, Gramofon

Müziğin, dünyanın her tarafına taşınabilmesini sağlayan taş plaklar, bir dönemin en önemli tanığıydı. Kırılgan yapıları ve antika olarak değerleri dolayısıyla taş plakların dijital yedeklerini mutlaka bulundurmalısınız.

CD Kayıt

Dijital, Compact Disc

CDleriniz atıl bir şekilde durmasın, içindekileri başlarına birşey gelmeden dijital bir ortama aktarmakta fayda var

Plak Kayıt

Analog, Ses, Vinyl, Plak, Pikap

33 lük ve 45 lik plaklarınız, analog sesi en iyi aldığımız ortamlardan biridir ancak, yıllarca kullanıma kolayca yenilebilirler. Her yerde bulamadığınız değerli plaklarınızı onlar daha fazla aşınmadan, dijital ortama aktarmakta yarar var.

DAT Kayıt

Dijital, Analog, Kaset

Dijitalin ve analogun en güçlü yanlarını bir arada bulunduran DAT Kasetlerinizin yedeklerini almanın zamanı geldi

MiniDV Kayıt

MiniDV, DVM, DV Kamera

MiniDV, DV formatında görüntü kaydedebilen bir depolama standardıdır. 500 çözünürlük çizgisine kadar keskin görüntü ve geniş renk frekansı ile daha detaylı renkler sağlar. Dijital video normal bir televizyon yayınından 50% daha fazla detay ve CD kalitesinde ses kaydı kalitesi sağlar.

Digital 8 Kayıt

Digital 8, Dijital 8, Video, Kaset, Aktarım

1999'da tanıtılan Digital8, Hi8 ortamına kaydedilen endüstri standardı DV codec bileşeninin bir biçimidir. Mühendislik açısından, Digital8 ve MiniDV, mantıksal format düzeyinde ayırt edilemez.

Digital8 formatı, analog Hi8 teyp aktarımının dijital DV codec bileşeniyle birleşimidir. Digital8 ekipmanı, analog kayıt Hi8 ekipmanıyla aynı video kasetlerini kullanır, ancak sinyal, endüstri standardı DV codec bileşeni kullanılarak dijital olarak kodlanır; bu, DV ile karşılaştırıldığında aynı dijital ses ve dijital video özelliklerine sahiptir.

Hi8 Kayıt

Hi8, Video, Aktarım

Sony tarafından, 1989'da (yüksek bantlı Video8'in kısaltması) tanıtılmıştır. Hi8, parlaklık sinyalinin kaydedilen bant genişliğini artırmak için gelişmiş kayıt cihazı elektroniği ve medya formülasyonu kullanır.

Hi8 resmi olarak 400 satırlık bir parlaklık çözünürlüğünde derecelendirilmiştir, kabaca Laserdisc kalitesine eşittir.

Video 8 Kayıt

Video 8, Kaset, Aktarım

Beş şirket - Sony, Matsushita, JVC, Hitachi ve Philips - sekiz milimetre standardına giden ilk görüşmelere katıldı ve evrensel bir format konusunda anlaştı. Sonunda toplam 127 şirket tarafından onaylanan bu format, 1984'te piyasaya sürüldü

Tüm Video8 makineleri, video sinyaliyle aynı sarmal bant yolu boyunca sesi kaydetmek için ses frekans modülasyonu (AFM) kullandı. Bu, Video8'in standart sesinin rakiplerininkinden çok daha yüksek kalitede olduğu anlamına geldi.

Betacam Kayıt

Betacam, Video, Kayıt

Orijinal Betacam formatı 7 Ağustos 1982'de piyasaya sürüldü. Bir kanalda parlaklığı, "Y"yi ve diğerinde renkliliği, Sıkıştırılmış Zaman Bölmesi gerçekleştiren R-Y ve BY bileşenlerinin alternatif segmentleri olarak depolayan bir analog bileşen video formatıdır.

Ses Aktarım Servisleri

Gürültü Temizleme

dip gürültüsü, toprak sesi, yüzük sesi, çınlama, temizleme, düzeltme

Kayıtlarınızda arka planda çeşitli dip gürültüleri bulunabilir. Bu gürültüler genelde kayıt cihazının içinden gelen elektronik veya mekanik seslerden oluşur. Rahatsız edici bu sesler, kayıdı dinlemenizi zorlaştırabilir. Bu dip gürültülerin harmonik karakteristiklerini ortaya çıkartıyor ve düzeltiyoruz.

Normalleştirme

normalization, amplification, yükseltme

Ses kaydederken mikrofona olan uzaklık dolayısıyla kaydedilen sesin şiddeti değişiklik gösterebilir. Kısık sesleri duyabilmek için bazen sesi sonuna kadar açmak bile yeterli gelmez. Sinyalin orijinaline zarar vermeden kayıttaki ses şiddeti seviyesini normaleşştirmek, çok daha keyifli ve zahmetsiz bir dinleyiş sağlayacaktır.

Hız Düzeltme

hız, devir, düzeltme

Kayıt esnasında hız ve devir ayarına izin verilen cihazların kayıtlarında aynı bant üzerinde farklı devirlerde kayıtlara sıklıkla rastlanmaktadır. Yeni cihazlarda hız seçimi artık olmadığı için, bu tür kayıtların aktarım işlemi sonrasına düzeltilmesi önemlidir.

Parçalama

parçalama, bölme

Makara veya kaset gibi ortamlarda kayıtlar kayıt ortamının herhangi bir noktasından başlayıp bitebilir. Bu noktaları bulmak için spektrograf açmaya vaktiniz yoksa, biz sizin için kayıtta önemli olabilecek noktaları belirliyor ve aktarım kayıdı parçalara bölerek size iletiyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular

Aktarım gerçekleştirdikten sonra orijinal ortamları geri alabilir miyim?

Tabiki! Onlar tamamen size ait. Aktarım bittikten sonra onları hava izolasyonlu, nem alıcılı poşetlere koyarak size geri gönderiyoruz. Böylece daha yıllarca daha saklayabilirsiniz.

Aktarım işlemi ne kadar sürüyor?

Bu süre ortama ve yoğunluğumuza göre değişmektedir. Süre ile ilgili bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Aktarım işleminin maliyeti nedir?

Aktarım maliyeti ortam tipine, seçtiğiniz servislere ve kayıt süresine göre değişmektedir. Ortalama fiyat için hesap aracını kullanın.

Kayıtlarımı size nasıl ulaştırabilirim?

Süreç bölümünden bilgi alabilirsiniz.

Kayıt ortamımda ne kadar süre boyunca kayıt var bilmiyorum

Bunu biz de bilmiyoruz. Bazı durumlarda bantın tamamı dolu veya tamamı boş çıkabiliyor. Hatta bazı durumlarda birkaç saniyelik bir kayıt bile bulunabiliyor. Ancak bunu tüm bantı/ kayıt ortamını okuduktan sonra görmenin başka bir yolu yok.

Gürültü temizleme servisi arkaplandan başka gürültüleri de temizliyor mu?

Hayır, sadece kayıt cihazınızın ekelktronik ve mekanik aksamlarından kaynaklanan gürültüleri temizler.

Normalizasyon kısık sesli konuşmaların sesini yükseltir mi?

Evet, genel oranda normalizasyon ortalama ses şiddetini yükseltecektir. Ancak ortamda diğer konuşan insanların sesi oranına sabit kalacaktır.

Aktarımı hangi dijital ses formatlarına yapıyorsunuz?

Biz, kayıpsız flac veya göreze daha az yer kaplayan mp3 formatlarında kayıt yapıyoruz. Ancak istediğiniz özel bir format varsa belirtmeniz yeterli.

Aktarımı hangi fiziksel ortamlara yapıyorsunuz?

Erişim kolaylığından ve kapasitesinden ötürü DVD tercihimizdir. Ancak dilerseniz sipariş ederken USB Flash Bellek gibi ortamları tercih edebilirsiniz.

Aktarım sırasında kayıt ortamımın hasar görme ihtimali var mı?

Genelde aktarımı aldığımız ortamlar oldukça yaşlılar ve ne yazık ki her malzeme ilk günkü kondisyonunu korumuyor. Aktarım esansında orijinale hasar gelme ihtimali bizden bağımsız olarak bulunmaktadır. Böyle bir sorunla karşılaştığımızda tamirini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak tamir edilemez durumdaki ortamlarınızı ne yazık ki iade etmekten başka şansımız olmuyor :(

Kayıt ortamım hasarlı, tamir ediyor musunuz?

Ortamın tmir edilebilir olup olmadığına göre değişen bir cevap bu, eğer tedaviye cevap verirse, tabiki seve seve tamir ederiz :)